rampljus

Senaste inläggen

Av Saga - 21 mars 2014 15:15

Ni känner nog ingen Haley Jones, simmen i min header. Jag frigjode några till bilder av henne (bland annat bilden i min presenstation och den i menyn). Jag är väldigt nöjd med henne och hon är en av mina favorit simmar just nu och kommer troligen dyka upp fler gånger.

     

ANNONS
Av Saga - 20 mars 2014 18:00

Jag håller just nu på att spela med genarationer, jag har aldrig lyckats fått mer än tre familjer i samma tidslinje. Och nu vill jag ändra på det! Mitt mål är fem genrationer, jag vill verkligen nå det! Mina två grundsimmar heter Haley och Christopher Heledin som är sambos i Sunset Vally.


Jag skriver ingen text för att jag tror att bilderna talar för sig själv.

             

Barnet kom äntligen, hon fick heta Nora och har egenskaperna God och älskar naturen.

       

ANNONS
Av Saga - 18 mars 2014 19:00Spädbarn
Då barnet är inne på det första åderstadiumet behöver man bara hålla behovsmätarna uppe, genom att byta böljor, gosa och leka med och sova. Föräldrarna kommer att vilja att barnet ska få en bra uppväxt och när du har klarat det kommer din sim få rejält med livspoäng (om du har godkännt önskningen vill säga), och så får du också välja egenskaper som annars slumpas om barnet inte får en bra uppväxt.Småbarn
Att hålla barnet på gott humör är alltid viktigt men för att barnet ska kunna utvecklas behövs nu också andra saker. Om man tycker att det är svårt att hålla mätarna uppe kan man knappa in testingcheatsenabled true i fuskrutan så man kan göra behoven statiska (klicka bara på brevlådan så komme det upp alternativ) eller dra upp dem. En viktig sak är att inte låta barnet växa upp för fort, det vill säga köp ingen tårta innan barnet egentligen fyller år. Då växer barnet upp alldeles för fort och går ingen bra uppväxt.Hur småbarn får en bra uppväxt:
Träna att gå på pottan, köp en potta och klicka på barnet, välj att potträna. Efter några gånger kommer barnet att kunna gå själv på pottan men tyvärr inte tömma den. Men slut på alla blöjbyten!Lära sig att börja gå, klicka på barnet och välj lär att gå. Det kommer att ta en stund (man kan se på färdighetsmätarn) men till sist kommer din lilla bebis kunna stappla omkring alldeles själv.


Lära sig att börja prata, klicka och välj lär att prata. Precis som förut som kommer det ta tid men sen kommer bebisen kunna småprata med sina föräldrar, men tyvärr inget mer.


Bli läst barnböcker för, man kan köpa barnböcker på bokhandeln som är bra att läsa för barnet. Det finns olika böcker som alla handlar om former och så vidare.


Ha mycket leksaker, köp många leksaker åt ditt småbarn så hen kan leka med. Även föräldrar som har egenskapen barnslig kommer att uppskatta rummet och vilja leka med alla sakerna också!


            


Barn och tonåringar
Det viktigaste för barnen och tonåringarna är betygen, om din sim får höga beyg får den också en bra uppväxt (lite ologiskt, för så är det inte i verkligheten). Så satsa på att ha gjort läxorna och ha ett bra humör innan du skickar iväg din sim till skolan. Föräldrar kan hjälpa barnen att göra sina läxor eller göra dem åt barnet..


För att få en extra skjuts på betygen kan din sim få olika möjligheter, till exempel att lämna i några papper eller ta ett extra jobb om man är tonåring. Det finns inga fusk för att dra upp skolmätaren dock.

 

 Vill ni ha fler guider, om vad i så fall?Av Saga - 18 mars 2014 15:56

Jag fick en kommentar igår om att jag borde skriva om mitt spel, men av någon anledning har jag fått uppfattningen att de inläggen inte är så populära. Kanske har jag fått det bakom foten, men är ni sugna är att veta hur jag spelar eller föredrar ni andra inlägg, vilka? Släng in en kommentar så anpassar jag mig, och skriver mer av era favorit inlägg och färra (eller inga..) av de ni inte gillar.


Kom ihåg och rösta i min omröstning om hur ofta jag borde blogga i veckan, skulle verkligen vara hjälpsamt att veta hur ofta jag förväntas blogga. Tack på förhand (^ω^)/


- Hm vad vill de egentligen läsa om?
 
Kommentera för att få bättre inlägg!

Av Saga - 15 mars 2014 19:15

Spöken är rätt ruggiga enigt mig men ändå roliga att spela med. Jag tänkte berätta lite om hur simmarna kan dö och spökens olika färger. (Men nu kan vi som har övernaturligt kan göra sina egna spöken) Jag tycker att spökena i sims är spännande och spelat vore tråkigare utan dom, eller vad tycker ni?


-Jag kommer att skriva mer på inlägget-

(Det är är en renoverat inlägg men hoppas ni tycker om det ändå)Dödsorsaker

 

Grått spöke (dött av högålder) 

Om du låter din sim åldras och dö en helt vanlig död så blir spöket grått (du kan ändra hur länge din sim ska leva på alternativ). En ganska tråkig död, och ett tråkigt spöke men det är det vanligaste spöket.

Lila spöke (dött av svält)

Bygg väggar (utan någon dörr) runt din sim, så att den är i ett trångt utrymme. Ha inget kylskåp i rummet, och kom ihåg att inte ha något ätbart (frukt m.m) i simmens katalog! Efter ungefär två dygn i spelet, utan att fått i sig någon mat så dör simmen och spöket blir lila.

Blått spöke (har drunknat)

Låt din sim hoppa i polen och bygg staket runt omkring den. Vänta några timmar (i spelet alltså) och din sim kommer tillsist att drunkna. Tips! Det kommer snabbare om simmen har egenskapen hydrofob. När simmen har dött så blir den ljust blå och det kommer att droppa vatten ifrån den.

Rött spöke (dött av eld)

Stäng in din sim i rum (ha ingen dörr). Sätt en spis, en bänk och ett kylskåp i ena änden av rummet, och tre fåtöljer i andra änden. Låt din sim börja laga mat. När den lägger maten på spisen ska du se till så att din sim går bort därifrån. Vaka över den så att den inte börjar fortsätta laga mat! Vänta en lång stund stund och snart börjar det att börja brinna. Till slut kommer simmen att fatta eld och sedan dö, och spöket bli rött.

Gult spöke (dött av elektricitet)

Om en sak gått sönder (en tv, dator,diskmaskinen eller något annats elektricist), ska du flytta den till ett ställe där det ligger vattenpölar på golvet -helst bredvid en trasig dusch eller något likanade. Låt en sim som inte har någon erfarenhet alls i händighet börja försöka laga den trasiga apparaten.


Om apparaten ligger vid en vattenpöl, kommer den sim att få elchocker varje gång han/hon försöker laga den. Man måste ha tur för att simmen ska dö, det är verkligen ovanligt att de dör av en elchock. Men det ser ganska otäckt ut faktist så varnar er känsliga. Får själv rysningar..

            

Sims 3 spöken

Informationen kommer ifrån Fuska.nu men jag har ändrat ganska mycket.

 

 


Förbanna andra simmar
Spökförbannelsen i Övernatuligt är ganska rolig och jag tror inte så många vet om den. Om ens sim är en häxa eller en trollkarl så kan man kasta en spökförbannelse på andra simmar när hon tillsist har övat upp färdigheten Magi. Den gör att spöken dyker upp och förföljer den förbannade simmen. Men spökförbannelsen kan även slå tillbaka på din egna häxsim, och då blir det inte så roligt..

 


Återuppliva spöken

Tillsist dör någon av dina simmar i hushållet, men det behövder inte vara slutet. När en av dina simmar har dött så lägg graven i en sims (vuxen) katalog.  Efter några dagor kommer din sim få möjlighet att återuppliva den döda simmen. Förslaget kommer från forskningsannlägningen via telefon och heter Milda andar! Ta simmen som har gravstenen och gå till forsknignsanlägningen, där väljer du Återuppliva spöket. Simmen kommer då tillbaka fast som ett spöke och inte en sim. Vilken enligt mig är ett minus.

 

Men det finns ett annat sätt att få tillbaka simmar,  i expanstionen Rampljus finns det en livslång belöning där man kan önska tillbaka simmar. som har dött, i ens egna huhåll förstås. Då kommer de tillbaka som vanliga simmar och inte som spöken, men önkningen går bara att använda en gång. Fråga i en kommentar om du vill veta mer om önskningen är ganska komplicerad (inkluserar en ande)

     

 

Skillander på spöken och simmar
Spöken svävar över marken och behöver inte använda dörrar eller trappor som vanliga simmar. De bara glider igenom väggen. De kan inte dö och har olika färger beroende på vad de dog av (läs om det högre upp i inlägget). Annars gör de i stort sätt allt som andra simmar gör, få barn, äta och sova.

  

 

När spöken hemsöker
Familjen Spökhs hus ligger nära kyrkogården och är hemsökt, på natten flyger inredningen omkring och de gamla förfäderna skojar mycket med familjen. Ibland äter hela familjen (inklusive spökena) frukost tillsamns på morgonen. När en sim har dött i ditt hushåll så kommer den att hemsöka dig!

 

I Drömjobb kan man vara spökfångare och fånga spöken som hemsöker simmar, och sedan släppa dem fria. Det är ett jobb som jag tycker är en av de mest kreativa i sims, men lite inspirerat av Ghost Busters kanske?

 

Av Saga - 14 mars 2014 21:15

1. Will Wright föreslog idén om sitt elektronisktdockskåp för Maxis år 1993 medans hans idén fortfarande var i ett utvecklingsstadium. Hans förslaget blev inte speciellt populärt eftersom de tyckte att det var för komplicerat att simulera. Men sedan kom succén!


2. Spelet släpptes den 4 februari 2000.


3. År 2002 hade sims sålt över 6,3 miljoner exemplar, vilket gjorde det till ett av dåtidens mest sålda PC-spel.


4. Grundidén till The Sims började Oakland 1991, Will Wrights hus brann ner i en eldstorm och hans familj blev tvungna att flytta och bygga upp sitt liv på nytt. Händelsen gav upphov till Wrights inspiration för att skapa ett spel om livet.


4. Simmarna talar simlish, ett påhittat språk som det mesta som sägs är bara rent nonsens, och är improviserat röstskådespeleri från komiker. Fans har försökt gjort översättningar och gjort ordlistor med enkla översättningar som ni kan läsa här nedan.


 

Ordlista

Fetstil=Simlich
Svenska=Kursiv


Boliba
=Hejdå

Sul sul=Hej

Mokie hokie=Okej

Come on schnälla=Hej (svarar i telefon)

Fue fue=Lyssna här ska du få höra!

Dägg dägg=God natt

Ich fare now=Nu går jag

WooHoo=Myspys

Nooboo=Bebis5. Det finns nerskriva sånger på simlish, som är tagna ur spelen. Klicka Här för att komma till sidan.


6. Lamor är simmarnas nationaldjur.


7. Liemannen skonar alla simmar som har egenskapen Oturlig eller Nolla om dör av något annat än ålderdom, eller om de har en dödsblomma i sin katalog.
         

8. I Sims 2 var Yoga en färdighet, som borde finnas i TS3 också tycker jag!


9. Vegitarianer lever lägre än vanliga simmar


10. I Sims 2 kunde man dö av både Koplantor, saxar och sjukdommar, det vore roligt (eller ja, ialla fall mer verkligt) om simmarna kunde ha sjukdommar i Sims 3 också.
    

Det var allt jag för tillfället, men  skriv gärna om du kan någon kul fakta om Sims!

Av Saga - 12 mars 2014 19:16

Ni har nog märkt att jag har bytt design på bloggen, känns bra att äntligen fått det gjort. Kolla menyn också för där har jag också renoverat och gjort nya länkar. Kort inlägg men ville bara berätta.


Håll utkik i veckan då det komma fler guider och tips, har gjort många inlägg som kommer att komma fram i veckan, spökgudie och 10 saker du inte visste om sims bland annat!

    
  

Av Saga - 12 mars 2014 15:30

 

Gjorde en ny sim i går kväll, jag planerar att göra en header som hon bland annat ska få vara med på. Vill ha en vårig och fräch. Blev riktigt nöjd med bilderna av Lenora Standford(bland annat) Särskilt efter jag redigeringen. Jag är väldigt inspirerad av era simsbloggar, innan jag startar sims brukar jag alltid checka massor av simsbloggar, blir jätte sugen på att spela sims. Ett tips för er som har simstorka!


 

Tycker ni att jag ska byta header?

Presentation


Hej, vad roligt att du hittat hit. Jag är en simsbloggerska på 14 vintrar. Bloggen drivs enbart av mig, Saga och det skulle betyda mycket om du kommentera, frågar, läser och följer. Hoppas att du får en trevlig läsning\[♡]/

Följ bloggen du också!

Följ rampljus med Blogkeen
Följ rampljus med Bloglovin'

För dig som gillar Sims

Simspedia

Som wikipedia fast om sims, fusk och guider hittar du där!

 

The Sims 3

Sims 3 officiella sida, där kan man köpa och ladda ner saker till sims och höra om det nyaste!

 

Anubis
En jätte bra nerladdnings sida som jag verkligen rekomenderar! De har både kläder och frisyrer.

 

 

Den senaste omröstningen

Bästa inläggen på min blogg?
 Om mina simmar
 Genarations spelet
 Guider
 Tävlingar/bloggtips
 Tips/fusk
 Sims quiz
 Annat (kommetnera)

Kommande sims spel

Sims 4 i höst

Saker som snart dyker upp

Ha frågestund

Bloggtips

Ny header

 

 

Månadens Simsblogg

Grattis till Simsmode som blev den här månandens simsblogg! 

 

Ställ dina frågor här

190 besvarade frågor

När du ställer frågor

Du får gärna ställa en fråga till mig men du tänka på det här:

 

Ställ inte samma fråga två gånger

Var tålmodig, det kan ta tid att svara!

 

Kom ihåg att skriva så att jag förstår vad du vill ha svar på, annars kan jag inte svara på frågan.

 

Ställ inga dumma eller konstiga frågor för dom tas direkt bort!

 

 

Saker som är aktuellt

Kom ihåg att vara med i min tävling, första priset är två frisyrer och det andra är titeln månandens simsblogg.

 

Sök i min bloggen

Bloggens statistik

Copyright

Jag äger alla texter och bilder på min blogg om jag inte uppger något annat. All kopiering är förbjuden.

 

Kategorier

Senaste inläggen

 

Om länkar

Jag länkar bara om den andra bloggen har länkat mig eller så kan man vinna länkningar i tävlingar. Men det kan också hända att jag länkar hemsidor/bloggar på egen hand!

 

Simsbloggar

Länkbyten

 

Tidigare år

Kalendern

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018
>>>

Skriv gärna här

    

Arkiv

Länkar

RSS

 


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se